HALICANUM TROPHY 2013.

Posted: 18. kolovoza 2013. in UTRKE - gdje smo sudjelovali

Od 3. do 5. kolovoza se u organizaciji BK Mure Avanture održala se velika sportsko biciklistička manifestacija pod nazivom HALICANUM TROPHY 2013.

Bilo je to dosad najveće sportsko biciklističko natjecanje na području Međimurja, ali i šire. Za usporedbu, u Hrvatskoj samo Vodice, Samobor i Premantura imaju natjecanje više kategorije od ove u Svetom Martinu na Muri koje nosi oznaku C2 (class2). S obzirom da je utrka ušla na svjetski biciklistički kalendar međunarodne biciklističke federacije UCI, ne iznenađuje činjenica da su na natjecanju nastupili brojni nacionalni timovi iz svih zemalja regije i ponajbolji europski MTB biciklisti. U Svetom Martinu na Muri svoje biciklističke vještine pokazali članovi timova iz Slovačke, Srbije, Mađarske, Poljske, Austrije, Francuske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Ukrajine.

Ovo trodnevno događanje započelo je u subotu kada je vožen Halicanum XC Eliminator. Ujedno, bila je to utrka nacionalnog prvenstva u disciplini eliminator. U Hrvatskoj je ovo dosta nepoznata disciplina, ali zato je u svijetu vrlo popularna. Radi se o MTB disciplini, koja se vozi na kratkoj cross country stazi, a zanimljiva je iz razloga što paralelno nastupaju  četiri vozača, od kojih dva najbrža idu u slijedeći krug, dok dvojica ispadaju. Iako je bila utrka za državnog prvaka, na utrci su mogli nastupiti i stranci.

Poslastica vikenda vožena je u nedjelju, 4. kolovoza, na cross country stazi Mure Avanture u Toplicama Sveti Martin. Međunarodna kup utrka XCO Halicanum Trophy 2013 – UCI C2, osim bodovanja za Kup RH, bodovala se za olimpijski ciklus i UCI Kup. Na natjecanju je nastupilo ukupno 128 natjecatelja u 12 kategorija. Natjecanje je obilježila iznimna vrućina i temperatura koja je dosezala i do 40 stupnjeva Celzijevih.  Među Veteranima A vozio je Hrvoje Mudrovičić član BK Barkan Otočac, plasiravši se na 3. mjesto.

sv martin

photo by Predrag Trstenjak

Posljednjeg dana Halicanum trophy 2013, u ponedjeljak 5. kolovoza, održan je  rekreativni Halicanum maraton. Sudjelovalo je ukupno 63 biciklista, od kojih je dio vozio brdsku, a dio cestovnu rutu, u dužini od 70-ak km.

Kompletni rezultati

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s