IZ MEDIJA O 7. BARKANIJADI

Posted: 24. lipnja 2013. in 7. MEMORIJALNA BARKANOVA BICIKLIJADA

bike magazin

7. MEMORIJALNA BARKANOVA BICIKLIJADA

logo glas gacke

7. Barkanijada

7. Memorijalna Barkanova biciklijada

Hrvoje Mudrovčić pobjednik “Barkanijade”

lika online

 

 

Hrvoje Mudrovčić pobjednik “Barkanijade”

 

 

image006

 

 

 

by Siniša Babić:

Pozdrav svima!

Kao što je najavljena, u subotu, na Petrovo, održana je 7. Barkanijada u Otočcu u organizaciji članova BK Barkan. Radi se o dvije biciklijade. Jedna, 33 i ½ km duga, koja može postati žestoko natjecateljska, premda ne mora, a druga s 13 km dužine čisto rekreativna i vozi se uz sam u Gacku. Spomen je to lokalnom umjetniku, pjesniku, slikaru, zaljubljeniku u čisti i otvoren prostor koji je svojim svijetom putovao na biciklu, Željku Barkoviću Barkanu.

Da ova sportsko turistička priredba već sedam sezona ostavlja svoj trag vidjelo se u hrpi dječurlije koja se svojim biciklima vozila unaokolo i nastupila na kraćem krugu.

Četvoro članova biciklističke sekcije pohodilo je prošle subote u Liku i nastupilo na „turn & burn“ stazi koja nije baš tako jako zahtjevna ako se ne vozi pod pritiskom lova na neki rezultat i ako je bicikl ispravan.

Dan je bio dobar za vožnju jer je u dolini Gacke bilo oko 20 °C bez sunca zaklonjenog oblacima. Šumske ceste i poljski putovi su bili suhi i bez blata. Rezultati ovoga časa nisu još objavljeni no skupila se zavidna skupina u natjecateljskoj vožnji, a skoro isto toliko sudionika na „izletničkom“ krugu. Otkad od prije pâr godina nastupaju biciklisti iz Bihaća memorijalna biciklijada ima međunarodni karakter. Ove godine nastupio je netko i sa belgijskom adresom stanovanja ili putovnicom.

Naša najtrofejnija biciklistica Kristinka zahvaljujući lošoj sportskoj sreći promašila je stazu sa svojom skupinom, na cilju se pojavila s krive strane i ostala bez plasmana.

Od srca zahvaljujem Željku što je dobro vozio, navlačio me po sinačkim sjenokošama i omogućio mi da nadmašim svoj osobni rekord koji stoji od 2009. I Željko je vozio u svojem najboljem vremenu tak’ sa smo trenutno suvlasnici najboljeg rezultata među Plivašima na Barkan ‘El Classico’ stazi. Kajba je došao na cilj pâr minuta kasnije.

Kakav je bio grah nakon utrke, ne znam jer sam, na žalost, morao brzo natrag u Zagreb. Inače, volim se u Otočcu pošteno opustiti.

U nedjelju sam umjesto planiranih 140 km, vozio samo 40(viša sila) sa nekoliko stotina metara uspona. Tek toliko da razgalim noge nakon subotnje jurnjave.

Za informaciju, u subotu 6. Srpnja MBK Mura iz Čakovca organizira brevet maraton Pannonia 300. Vozi se iz Čakovca preko Lendave u Sloveniji, kroz Mađarsku do Bürgenlanda u Austriji i nazaj. Pa ako se netko od vas osjeća dovoljno sposobnim fizički i psihički nek’ se otputi u te krajeve biciklom u sklopu maratona. Može se nastupiti sa bilo kakvom vrstom bicikla ili vozila gonjenim snagom ljudskih mišića. Na poveznici su propozicije maratona.

A gdje ste vi bili prošloga vikenda?

Pozdrav, Siniša

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s