7. XCO DUBOVAC

Posted: 22. rujna 2010. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
Karlovac, 05.09.2010.

Nakon subotnje kiše, ipak je osvanuo topao i sunčan dan, idealan za brdsko-biciklističku utrku. Lagano mokra i skliska staza čekala je 140 natjecatelja koliko ih je učestvovalo na ovogodišnjoj utrci "7. XCO Dubovac 2010.". Ova utrka bila je ujedno i finalna utrka koja se bodovala za kup Hrvatske u 2010. godini a ujedno je i donosila međunarodne UCI bodove u klasi 2 što je privuklo bicikliste i iz susjednih nam zemalja kao što su Slovenija, Srbija, Austrija i Češka. Stoga je konkurencija bila iznimno jaka.

Prva utrka dana startala je u 10:00, a to su bile najmlađe kategorije, Početnici A (do 15 godina) i Početnici B (do 13 godina). Kod Početnika A pobjedu je odnio Bažon Sandi iz kluba MTB Istra – Pazin. Među Početnicima B najbolji je bio Fržop Roko iz BBK Orlov Krug iz Vodica. U 11:00 došao je red na start kategorija Master A / Sport, Master B, Master C, Kadeta i Rekreativaca. U kategoriji Master A / Sport najbolji je bio Škarja Marko iz slovenskogEnergijateam-a. Drugi je bio Čamić Tomislav iz BK Maraton te kao treći Franić Krešimir iz BBK Kvarner. U istoj kategoriji nastupio je i Hrvoje Mudrovčić iz BK Barkan Otočac te ostvario 9. mjesto, odnosno 8. u kategoriji Master A. Kod Mastera B slavio je Okmažić Nenad iz BK Makarska. Željko Žagar iz BGK Tuškanac bio je prvi i jedini natjecatelj u kategoriji Master C. Mađu Kadetima slavio je Rumac Josip također iz BGK Tuškanac. Od Rekreativaca najbolji je bio Vlašić Igor iz bjelovarskog BK DSG.

Najjače kategorije Elite muški, Elite žene, DO23 i Juniori startali su u 13:30 po sada već gotovo suhoj stazi. Među Juniorima najbolji je bio Šujević Robi iz BBK Istra Bike, drugi je završio odličan karlovčanin Matija Jaušovec iz Kluba Koturaša Jastrebarsko te kao treći Košćak Patrik iz BK Maraton. U vrlo jakoj kategoriji vozača do 23 godine, slavio je Čeh Rauchfuss Marek iz Scott Cycling Team-a. Drugi je bio Hoi Matthias iz austrijskog Arbo RLM OMYA te kao treći bio je Preiss Markus iz također austrijskog WSA Green Team-a. Stephanie Wiedner iz Austrijskog Rad Team Karnten slavila je u kategoriji Elite žene, druga je bila hrvatica Andrea Kiršić iz MTB Istra – Pazin, te kao treća završila je Perše Tina iz slovenskog Calcit Bike Team-a. U najjačoj kategoriji Elite muški, pobjedu je također odnio Čeh Rauchfuss Marek, stazu dugu 34,5 km sa ukupnom visinskom razlikom od 1700 metara savladao je za 2 sata jednu minutu i 54 sekundi. Drugi je bio austrijanac Gehbauer Robert iz RC Arbo Asko, zaostao je za prvoplasiranim Čehom 2 minute i 48 sekundi, te kao treći
završio je slovenac Kordež Robert iz MBK Orbea sa zaostatkom od 6 minuta i 4 sekunde.

Utrka je protekla u najboljem mogućem redu i odličnoj atmosferi te nije bilo problema. Hitna pomoć i Gorska služba spašavanja koji su osiguravali stazu na svim kritičnim mjestima imala je svega jednu ozbiljniju intervenciju koja je srećom na kraju prošla ipak bez većih ozljeda.

Link na rezultate: http://www.bbk-t-rex.hr/podaci/xco_dubovac_2010_results.PDF

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s