DAN PLANETE ZEMLJE 2010

Posted: 22. travnja 2010. in KLUBSKE AKTIVNOSTI
22.04.2010.
BICIKL ZA NAŠ PLANET
 
moto je i ovogodišnje interaktivne radionice Barkanovaca i mališana dječjeg vrtića CICIBAN.
 

Kroz program male interaktivne radionice na poligonu prilagođenom djeci vrtićkog uzrasta i organiziranom povodom Dana Planete Zemlje, najmlađima smo prenijeli poruku o prednosti vožnje biciklom. Osim što pridonosi dobrom zdravlju, vožnja biciklima korisna je i za okoliš, za naš planet, za Zemlju koju zagađuju, između ostaloga, automobili. Cilj nam je, prije svega, zahvaljujući kratkom predavanju o osnovnim prometnim pravilima, te prikazu i testiranju u vještini vožnje na poligonu, postupno stvarati prometnu kulturu kod djece koju će kasnije primjenjivati na prometnicama, pridonoseći tako svojoj većoj sigurnosti i istodobno povećavajući sigurnost ostalih sudionika u prometu. Pored toga, djeca su dobila prve poruke i modele ekološkoga i zdravoga stila života, jer smatramo da dijete koje aktivno stječe tako važna prva iskustva o okolišu, mijenja svoje ponašanje, ali i ponašanje druge djece oko sebe, tako i odraslih.

 

 

 

Djelovanje BK Barkan – Otočac ima naglasak na principima održivog razvoja, vodi se velika briga, potiče i podiže ekološka svijest posebno mladih korisnika i cijele javnosti. Zaštita ekoloških interesa u cilju je razvoja ovog sportsko-rekreativnog i edukativnog programa, kojega su podržali Grad Otočac, Zajednica tehničke kulture Grada Otočca i Zajednica tehničke kulture Ličko-senjske županije.

 

Kako bi djeca svoje prve biciklističke ‘korake’ naučila već u vrtići, Barkanovci su dječjem vrtuću CICIBAN poklonili mali bicikl. 

 

 

 

A na kraju još jednog prekrasnog druženja s mališanima, uz svesrdnu pomoć gradonačelnika Marija Barkovića, posađeno je novo stablo u dvorištu vrtića.

 

 

 


*objavljeno na poratalu www.slobodnalika.com

http://slobodnalika.com/novosti/5960_OTOCAC++Cicibani+polozili+test+biciklom+za+zdrav+planet.html

 

*članak objavljen u Novom listu 23.04.2010.

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s