U INAT BURI I HLADNOJ JESENI

Posted: 18. listopada 2009. in KLUBSKE AKTIVNOSTI
ODPEDALIRALI MINI MARATON 101,17 km
 
Već  uigrani dvojac, Vlado i Andrej prošetali svoje bicikle na svježem zraku Gorskog Kotara. Opet Vlado kreće ranije zbog zahtjevnog uspona, koji sa MTB-Corratecom nije jednostavno savladati uz prpošnog Jandru koji je startao sat kasnije te s lakoćom dojurio i sustigao me na 35-om km, svojim cestovnim Capinom. Krenusmo iz hladne i burne Opatije sa željom da odvozimo još koji mini maraton cca 100 km. Staza je cesta i uglavnom poznata po konfiguracfiji. Prošli smo Rijeku i počeli uspinjati prema Orehovici, Čavlima i Grobničkom Polju. Tada se uspon nastavlja starom cestom za Zagreb. Savladali smo i prvi dio uspona od 880 mnm i stigli na vrh Gornjeg Jelenja. Brzinsko presvlačenje u duge i suhe dresove jer slijedi spust do Fužina kroz hladni šumoviti dio. U Fužine smo stigli opet mokri jer je bura prestala, a sunce svojom toplinom podiglo temperaturu. Mala pauza za snabdjevanje želučića i tankiranje bidona, zatim ponovno presvlačenje u suhi dres jer nam slijedi 20 km dugi burni spust. E sad slijedi iznenađenje jer smo predvidjeli jedan uspon 17% trase oko 5 km. Naravno došli smo mokri, a ujedno se pozdravili sa područjem G. Kotara. I? Opet presvlačenje. Spust je zaista savršen, 17-20%, ali ne i uz razrovanu cestu koja je sve samo ne cesta, tako da smo uživali u brzini ne večoj od 35-40 km/h, ali je zato pogled bio prekrasan, dok nam u vizuru nisu ušli dimnjaci koji izbacuju gomile dima iz Urinjske rafinerije. Uz sve "prijetnje" bure i hladne jeseni uporni dvojac je odvozio mini maraton, te se na vrijeme vratili kući jer se mora stići i na stadion Kantrida, ali bez bicikla.
 
 
 
Opatijski Barkanovci puno voze pa se mora reći da su uz manje rute samo u zadnjih 30 dana odvozili: uz Istarski maraton, 312,17 km Vlado je odvzio i od Opatije do
Grobnika prema Jelenju 70 km, zatim Opatija – G.Jelenje i natrag 76 km, Opatija – Vozilići – Opatija 75 km te današnju vožnju 100 km.
Uz Istarski maraton, 312,17 km, Andrej je odvozio nekoliko puta Volosko – Labin, 95 km. Volosko – Nedeščina 102 km, naša poznata ruta preko Učke i oko nje, 88 km te današnju rutu 100 km.
A Robi je u 8 sati odvozio rutu od Opatije do Malog Ložinja i natrag te se tako pridružio maratoncima sa 220 km, naravno u jednom danu te nekoliko Istarskih staza od 100-150 km. Na sve to dodaje se i niz manjih vožnji dužine 30-50 km. Tako su pod Opatijskim Barkanovcima ostale stotine km cesta i puteva, a Andrej je samo zadnjih mjesec prevalio preko 1000 km. Robi ga također sustiže, a Vlado se trudi prema svojim mogućnostima slobodnog vremena. Mi i dalje nastavljamo s našim pripremama za 3. maraton uz sve peripetije sa prognozama, jer bez obzira na sunce i kišu, snijeg i hlane zime uvijek se iznađe mogućnost za ugodno bicikliranje, samo se treba  dobro pripremiti za start i ponijeti adekvatnu opremu.
 
Vlado Florijan
Opatija, 17.10.2009. g.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s