39. PULSKA BICIKLIJADA

Posted: 5. listopada 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali

Biciklijada od vina, od tartufa, od smokava, od pršuta, od maslina…

04.10.2009.g sa pulskog Trga Portarata točno u 10,00 h, startala je tradicionalna 39. PULSKA BICIKLIJADA, koja je okupila dvjestotinjak biciklista. Vozilo se trasom dugom 46,00 km, prema Marčani, Fažani pa sve do Puntižele.

Posebnu atrakciju pripremio je mađioničar Stefano iz Pule, koji je zavezanih očiju odvozio sve do Marčane – odnosno čak 15 kilometara, gdje je ujedno za sve sudionike priređena okrijepa uz obilje domaćih kolača, fritula, hroštula, orehnjače i sokova. Pulskoj biciklijadi su se, kao i obično, pridružili vozači iz cijele Istre, a i šire, jer bili su prisutni i Barkanovci iz Opatije – Andrej i Vlado. Specijalni gost bio je opatijska zvijezda – Dražen Turina Šajeta, koji je rekao da mu je bilo zadovoljstvo iskušati svoje vozačke sposobnosti i na ovoj.

Na cilju u Puntiželi, vozače je dočekao ručak – grah, a dodijeljene su i izvučene nagrade – tombola. Glavnu nagradu – bicikl Grada Pule, dobio je Puljanin Florijan Srečko Kokorović, koji ima dobro ime. Barkanovci ovaj put nisu imali sreće u tomboli, ali su zato bili u dobrom društvu prijatelja – pratitelja sa nedavno odvoženog maratona kroz Istru. Bili su to naš logističar Dragec iz Rijeke te Zoran Mamula, koji je sa nama odvozio četvrtinu maratona, iz Umaga sa suprugama.

Organizator biciklijade (bez kotizacije) je “SVERA” doo i Savez sportova grada Pule uz pokrovitelja Grad Pulu. Tehničku i sigurnosnu pratnju i osiguranje uz policiju, pružali su Moto klub i Twin Hor, a Medicinsku pratnju – “Zlatne ruke”.

Vrijeme savršeno za vožnju i druženje uz grah, a organizatoru čestitke.

Vladimir Florijan

 
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s