BARKANOVCI ZA VIKEND ODVOZILI TRI BICIKLIJADE

Posted: 28. rujna 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
Biciklijade kao gljive poslije kiše

Svaki dan rodi se po neka Zvijezda, a svaki vikend po neka biciklijada. Ovog vikenda rođene su dvije, u subotu 1. MTB Biciklijada po Kanfanarštini, a u nedjelju 1. AMATERSKA BICIKLIJADA – GROBNIK. Barkanovci prisutni svugdje. Kako se Istarske i Goransko-Primorske biciklijade ne mogu više zamisliti bez barem jednog Barkanovca, tako je Andrija sam “podnio teret” i s guštom otišao na obje nove biciklijade ovog vikenda dostojno zastupati boje svoga kluba, dok su Barkanocvi Hrvoje, Cija i Jojo otišli na već tradicionalnu POREČKU PARENZANU.
 
Kanfanar, 26.09.2009. u 16:00 (START – PLACA KANFANAR)
Povodom dana općine Kanfanar, Općina Kanfanar organizirala je 1. MTB Biciklijadu po Kanfanarštini cca 35km, rekreativnog karaktera, bez kotizacije, a domjenak zagarantiran. Prikupilo se oko 35 sudionika te su se provezli kroz Kanfanarštinu. Na pola puta u Limskom kanalu bila je okrijepa uz obilje voća, sokova i vode, a po povratku domaćin je priredio pravu gozbu na Istarski način. Jeo se gulaš s poznatim fužima i pljukancima, a zaljevalo crnim i bjelim vinom te za “sportaše” sok i voda. Andrija je standardno imao slučaj ‘probušena guma’. Kako se startalo kasno, a rano pada mrak društvo se nije dugo zadržavalo pa je ugodno druženje kratko trajalo, ali ipak dovoljno dugo da se prepoznalo Barkanovca – jednog, ali vrijednog – i već uobičajena slika prilaza i pitanja o klubu. Oduševljeni su radom našeg kluba, a Kanfanarci se upravo spremaju u osnivanje kluba te obećavaju da će iduće godine uz Općinu i Klub biti organizator. Andrija im je rado sa svog prijenosnog računala pokazao stranice našeg kluba i najzanimljivije fotke Barkanovaca te odvoženog maratona 312,17 km, za koji su postavili bezbroj pitanja.
 

 
Jelenje, 27.09.2009. g.
Turistička Zajednica Općine Jelenje i udruge GroEx Ski Club, Z.R.A.K. i Savjet Mladih Općine Jelenje organizirali su dana 27.09.2009., te pozvali sve zainteresirane da im se pridruže! Cilj Jelenjske biciklijade je približiti neke od znamenitosti toga kraja kroz aktivno druženje, pa su tako kroz biciklijadu sudionicima pokazati ljepotu Izvora Rječine kao i dio toka, posjet zavičajnom muzeju i Gašparovom mlinu u Martinovom selu kao i ostatku Općine Jelenje… Start – 10:00 u centru Dražica sa Trga Mlikarice
Kotizacija – 40 kn – u to je uračunato piće u Caffe Baru Jaz u Martinovom selu i ručak (fažol) po završetku biciklijade. Staza je dužine 30 km, konfiguracija prilagođena svim uzrastima, kombinacija je asfalta i makadama, a odazvao se nemali broj učesnika, njih  oko 170. Nakon starta u Dražicama krećemo u smjeru Izvora Rječine i prolazimo redom mjesta: Jelenje, Ratulje, Lubarska, Brnelići, Milaši, Trnovica, Zoretići i Kukuljani. Nakon toga prelazimo na većini poznati makadamski dio do Izvora Rječine. Na zadnjoj livadi prije izvora je planirano zaustavljanje u trajanju od pola sata uz šetnju do samog Izvora Rječine. Nakon pauze se vraćamo istom rutom do mjesta Lubarska gdje skrećemo desno preko betonskog mosta i makadamskim putem vozimo do Martinovog Sela. Tamo je planirano zaustavljanje oko pola sata uz piće u Caffe Baru Jaz i posjet Gašparovom mlinu i Etno muzeju. Dalje krećemo u smjeru Lopača i prolazimo redom mjesta Lukeži, Jelenje, Podkilavac, a na kraju Podkilavca je planirano zaustavljanje u Rastočinama u trajanju od 15 min. Nakon zaustavljanja krećemo u smjeru šumskog predjela Borovica, gdje je bio veliki požar prije par godina. Dalje vozimo šumskom cestom prema staroj vojarni, prolazimo uz Automotodrom Grobnik i kroz Podhum dolazimo do cilja u Dražicama gdje jo bio organiziran spomenuti ručak.
 
Tako je jedan i uvijek vrijedan Andrija odvozio s guštom dvije Biciklijade u jednom vikendu.
Vlado Florijan
 
 
Vižinada, 27.09.2009. g. Barkanovci na PARENZANI u društvu velikih!
Biciklistička utrku Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana Cannondale 2009. već trinaesti puta za redom po svojoj specifičnoj formuli (turizam + rekreacija + sportsko natjecanje + predivan krajolik) privlači brojne domaće i strane europske bicikliste. 14. rekreativni maraton Parenzana, kojega na kraju biciklističke sezone smatraju "kraljicom" rekreativnog biciklizma Istre, privukao je i trojicu Barkanovaca – Damira, Josipa i Hrvoja.
Klasificirana kao srednje zahtjevna, utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije (UCI) u kategoriji 1., a budući da donosi svjetske bodove uvijek se može očekivati jaka konkurencija i uzbudljiva utrka. Natjecanje će se održavalo od 25. do 27. rujna, a utrka se vozi legendarnom trasom nekadašnje Parenzane – uskotračne pruge koja je zalazila duboko u istarski poluotok i od Poreča do Trsta povezivala 33 istarska mjesta koja se danas nalaze na teritoriju čak tri države. Unatoč tomu što je već dugo izvan funkcije, zbog činjenice da je prolazila kroz predivne brežuljkaste pejzaže i živopisne istarske vinograde, za Parenzanu je, nazvanu još i vinskom prugom, prije 11 godina pokrenut program turističke valorizacije, pa se njena dionica danas prometnula u ovu renomiranu i prepoznatljivu maratonsku biciklističku utrku.
Dojmovi koje su trojica Barkanovaca (osvojivši 28. (Hrvoje) i 49. mjesto (Damir) u SPORT 1, te 23. mjesto (Josip) u SPORT 2 kategoriji), podijelili s ostalim članovima Kluba su nešto poput – najjača utrka, staza odlična, organizatorima sve pohvale…
I slijedeće godine zasigurno veći broj Barkanovaca na Parenzani!
 
 
 
 
 
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s