BODUL BIKE NA KRKU

Posted: 14. rujna 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali

6 Barkanovaca među 180 sudionika i 3 nacije 

Održan je treći po redu maraton u okviru „Experience MTB marathon cupa 2009.“  te  biciklijada „Bodul bike“ koja  se održava drugu godinu za redom.
* Organizator  sportskog  dijela manifestacije: Brdsko biciklistički klub «MARUN» Lovran
* Organizator popratnih sadržaja i generalni pokrovitelj: TZ Grada Krka
* Vrsta utrke: maraton (XCM) 
* Dužina staze: duža staza 84 km (za kategorije elite, u23, elite žene, master, sport)
 
Nakon Risnjaka i Ogulina Barkanovci Otočani i Opatijci su se ponovno našli zajedno na biciklijadi “Bodul bike”. Na svakoj se biciklijadi spominje “zaključivanje” biciklističke sezone. Nadamo se da se to uistinu neće skoro dogoditi, jer ova druženja i sudjelovanja na biciklijadama su uvijek dobra, korisna i ugodna. Uvijek se radujemo ponovnom susretu pa makar on bio i za neke neuspješan kao danas.
 
 
Vlado je na dvanaestom kilometru zaplesao “MTB TANGO”, ali bez većih posljedica, dok je Andrej samo 50 m dalje imao uobičajeni problem zvan PROBUŠENA GUMA. Kako je Andrej većini sudionika poznat po oštroj vožnji, nakon par kilometara ponovni incident – probušena guma. Tada se nakon petnaestak minuta izgubljenog vremena prebacio iz natjecateljske u rekreativnu skupinu i mirno i uspješno odvozio 47 km. Maratonac Cija je imao problem orijentacije pa je tako ponovio obilazak jezera i udvostručio dio staze te malo  izgubio na boljem rezultatu. Hrvojeve muke – nakon savršeno odvoženog prvog kruga gdje je bio u samom vrhu, dolazi nakon trećine odvoženog drugog kruga i vraća se sa problemom grč mičića i prekida svoj pohod na pobjedničko postolje. Jer da je uspio odvoziti drugi krug do kraja, Hrvoje bi zasjeo na jedno od prva tri mjesta u svojoj skupini, a  bio bi barem  među prvih pet. Ali to je sport i s tim preprekama Barkanovci se znaju nositi vrlo uspješno. No da nebude sve dramatično, Darkova vožnja  zasjenila je sve ove nedaće i uspješno je završio vožnju na 15. mjestu u kategoriji hobby tourist, kao i Krešo i Cija koji su također bili uspješni. Krešo je utrku završio na 26. mjestu u hobby tourist kategoriji, a Cija na 15. mjestu u sport kategoriji.
 
Biciklijade treba i dalje posjećivati jer tu se uspoređuje i mjeri snaga, vještine, brzine, a potom oprema, bicikli i mnogo toga s čim se svi biciklisti, bilo takmičari ili rekreativci moraju upoznati. Nakon odslušanih rezultata i pojedenog neizostavnog graha neki su našli mir u hladovini terase niza kafića, a neki su  otišli u more, možda posljednji put ove sezone.
 

I tako su tri uspješna Barkanovca i tri Barkanovca pegule zadovoljno napustili Grad Krk i otok Krk.
Organizator je bio profesionalan i na visini svog zadatka, iskrene čestitke.
 
KRK, 13.09.2009, Vladimir Florijan
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s