7. MTB MARATON OKUPIO BARKANOVCE NA RISNJAKU

Posted: 31. kolovoza 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
Crni Lug, 30.08.2009.
JUNIOR ŽEGARAC "ZGAZIO" RISNJAK
Stigli Otočani i Opatijci sa po dva auta na Risnjak, osam Barkanovaca i sada već neizostavni Slovenac Boris iz Ilirske Bistrice. Biciklijada koja inače okuplja i do 180 sudionika, ove godine broj je gotovo prepolovljen. Razlog je jednostavan, strah od kiše. Unatoč toga, vrijeme je bilo idealno za vožnju koja je počela u 10,30. Startalo je osamdesetak biciklista. Iako biciklijada nije bila natjecateljskog karaktera start je krenuo upravo u tom duhu.
 
 
Brži i najbrži odmah su zauzeli svoje pozicije i krenuli u boj za čim bolji plasman. Barkanovci su se grupirali u vodeću sedmorku, dok sam ja vozio svoj tempo. Veliko iznenađenje bio je, naša nada, junior Florijan Žegarac, koji je cijelo vrijeme bio među prvima, a slijdili su ga Andrej, Robi, Cija…. Junior Florijan uz pratnju i bodrenje starijih kolega izborio se svojom vožnjom za treće mjesto. Slijedio ga je Andrej koji je biciklistički maraton dijelom pretvorio u maraton nošenja bicikla. Iako mu se guma doslovce raspala, kilometar i pol pred ciljem, nosio je svoj bicikl i stigao šesti, iza Robija i Cije. Svojim načinom vožnje, Junior Žegarac, dokazao je da može sve, jer njegov spust na Risnjaku u dužini od desetak kilometara izveden je vrhunski. Svestrani Žegarac u svom kratkom vozačkom stažu, jer ima samo 14 godina, dokazao je da je egzibicionist, pustolov, maratonac, takmičar i pravi sportaš. Žegarac je danas ‘zgazio’ Risnjak. Bravo Florijane!
 
Organizator biciklijade, NP RISNJAK, zadržao je prošlogodišnji nivo, uz standardni ručak – neizbježni grah, sladoled i vodu, tombolu i majicu. GSS služba je i danas djelovala, jer je jedna sudionica prilikom pada teže ranjena i nadamo se dobro zbrinuta. Bilo je i 5-6 bušenja guma, a naš Jandre kad probuši gumu ni deset zakrpa je ne može obnoviti.
 

 Barkanovci su evocirali uspomene i analizirali svoje trening ture, ugodno se družeći i sa ostalima, sada već starim znancima iz ostalih biciklističkih klubova, ali su se na kraju ipak koncentirali u restoranu NP Risnjak te dovršili druženje u motelu JEZERO u Lokvama uz prekrasni zalazak sunca. Trebalo je proslaviti Florijanov uspjeh, ali i ostala mjesta među prvih deset. Barkanovci sve rade temeljito pa je i druženje potrajalo do kasno u noć.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s