OSVOJI CRNI BISER

Posted: 16. kolovoza 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
Biciklijada PUNAT na dan 15.08.2009.g.
 
BBK-Otok Krk, organizirao je poslije Vrbnika drugu biciklijadu ovog ljeta sa startom u Puntu. Ponuđene su dvije staze u kategorijama lakša 30 i teža 40 km. Od Barkanovaca su pristigli, uz uobičajene prometne poteškoće, Andrej i Vlado iz Opatije. Stigli smo na vrijeme punih deset minuta prije starta. Na statru sve znanci uz pokoje novo lice.
 

Prijava i uplata kotizacije, upoznavanje s novima, uobičajeni pozdravi sa znancima, stisak ruke i tada slijedi kratko upoznavanje sa stazama od strane domaćina. Svi smo se odlučili na dužu stazu. Kad smo stigli na prvo odmorište ili bolje reči prikupljalište zaostalih sudionika, počela su razmišljanja o kraćoj ili dužoj stazi, jer u toku vožnje smo čuli sve o dužoj stazi, kakav je to ustvari biser, ali CRNI. Andrej voli crne bisere pa se odlučio za dužu, a ja za kraću. Iako je kolega koji je i snimao vožnju po dužoj stazi nazvao istu MASAKR MTB PILOM, ja bih promijenio naslov, a po priči ostalih sudionika u OSVOJI CRNI BISER.
Istina je da se na stazi bicikl ne gurao već doslovce nosio, iako je Andrej većinu dionice odvozio. Mnogi su došli izgrebani od drače i granja koje ih je doslovce rezalo po rukama i nogama, ali zadovoljni što su uspjeli u borbi s preprekama, a bilo je tu i potoka, blata, krupnog kamenja, žičanih i kamenih ograda… Bilo je i padova, ali srećom nije bilo težih ranjavanja.
 
Kraća staza nije bila tipična lights jer je i tu bilo spusta i uspona uz obilje ljepote. Jedino što nismo morali nositi bicikle.
Kakvi su nam bili domaćini? Da uistinu poželiš ponovno doći. Obzirom da su novaci u tom poslu, domaćinima sve čestitke. Velika staza bila je u potpunosti označena te pratnja ispred i iza. Mala staza nije bila označena, ali uz predhodnicu i "metlu" vožnja je bila milina. Na nekoliko punktova osvježenje uz simpatiče nasmiješene i ljubazne domaćine, obilje krafni, banana, breskvi i HLADNE vode, a po završetku vožnje ručak u restoranu Ragusa. U poslijepodnevnim satima nastavljeno je druženje na rivi gdje se održavalo takmičenje u Sea bike jumping-u. Pogostili smo se, nakon kupanja, pizzom, sladoledom i hlaaaadnim pićem i sa zalaskom sunca krenuli za Opatiju, zadovoljni, puni dojmova.
Andrej i Vlado

FOTO GALERIJA BBK OTOK KRK:

*iz medija: članak objavljen u Novom listu 17.08.2009.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s