BARKANOVCI NA 10. JUBILARNOJ BICIKLIJADI VRBOVSKO

Posted: 26. srpnja 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
25.07.2009.
 
Kako smo prošle godine bili zadovoljni organizacijom, dobrodošlicom, stazom i svime što prati jednu takvu manifestaciju, odlučili smo odmah da i sljedeće, odnosno ove godine, moramo ponovno doću u Vrbovsko. Istina u puno manjem broju nego lani, jer se biciklijada poklopila sa također EKO-ETNO 09, manifestacijom u Otočcu, pa je tako Opatijski dvojac Andrej i Vlado, pojačan sa prijateljem Borisom iz Slovenije odlučio poći u Vrbovsko.
 

U samom startu nam nije krenulo najbolje, obzirom na smjenu turista, pa smo tako najprije čekali Borisa dok je uspio prijeći granicu, a tada je trebalo naći najbrži izlaz iz Rijeke, koji je bio planiran za 12,15 h. No mi smo iz Rijeke uspjeli izaći u 13 h. U Vrbovsko smo stigli točno u 14,00 h, desetak minuta prije starta. Kako smo naučili na brzinu, tako smo i ovaj put uspjeli skinuti, bicikle, presvući se, obaviti prijavu, uplatiti kotizaciju, a Andrej je morao i gumu napumpati. Stresa koilko hoćeš. Upravo kad je direktorica TZ pročitala i posljednja tri imena, a to smo naravno nas troje, krenuo je start.
 

 

Uspon, stižemo, sustižemo, primjećujem nedostaju mi rukavice, super i bidoni su ostali u autu sa kacigom. Ali kaže jedan sudionik, Zrinko iz Babaroga, pa što će nam voda za 33 km? Malo me utješio, ali uspon na 25+, traži vodu. Nakon 3 km, spust oko 5 km. Skrećemo za Lukovdol. Zaumol, nazire se rijeka Kupa koja je ujedno i granica između HR i SLO. Nakon 13 km stižemo u Plemenitaše. Pozdravljamo se sa spustom i ravnim dijelom dionice te krećemo na brdo, makadamom na Orlove stijene. Točno 20 km. Vidikovac koji je sve sudionike ostavio bez daha. Tako visoko, tako divlje, tako prirodno, a opet u daljini vidiš da je veliki dio uz prirodu tu ljepotu dotjeravala i ljudska ruka. Nakon desetak minuta odmora i čekanja ostalih sudionika krećemo na laganu vožnju makadamom do Litorića oko 5 km, gdje nas je organizator okrijepio vodom i krafnama. Sada slijdi asfalt malo gore, malo dolje, dok nismo stigli u Presiku na Lujzijanu odakle se spuštamo u Vrbovsko. Moj je mjerać pokazao 58 km gdje sam pred kraj ostao bez kape, ali sam je u Vrbovskom ipak dobio.

Staza je drugačija od prošle godine, a duga 41,5 km. Mnogo ljepša, ugodna za vožnju. Kombinirana asfalt, makadam, sa zahtjevnim usponom i spustom. Vrijeme nije moglo biti bolje, a doček kakav samo poželjeti možeš. Jer nije biciklijada bila glavno događanje tog dana. Bilo je tu maratonskih i dječijih utrka te malonogometnih turnira i ribolovnog natjecanja. Paralelno je startao i vrbovščanski duatlon bicikla-trčanje, prvenstvo u tenisu. Cijeli kraj bilo je sportska pozornica. Sve čestitke organizatoru uz obećanje da se i dogodine svakako vidimo.
Andrej i Vlado te prijatelj Boris iz Ilirske Bistrice, SLO.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s