CESTOVNA BICIKLIJADA GOSPIĆ

Posted: 18. srpnja 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
18.07.2009.
 
Petak 22,00 h tri bicikla bez prednjih kotaća precizno ugurana u Renault-megane, a vodilo se računa da stanu prednji kotači i nas tri “Barkana” sa potrebnom opremom.
 
Subota, ustajanje u 4,45 uz vojničko spremanje, jer Andrija čeka u 5,30 na Voloskom. Usput se opskrbljujemo friškim krafnma i kroasanima. Pokret uz prethodno tankanje točno u 5,50. Obzirom na turističku smjenu biramo duži, ali “brži” put autocestom preko Bosiljeva. Iako gužva, koja nas nije zaobišla, obzirom na rano kretanje, put je naprosto bio zakrčen umornim i nervoznim vozačima. Andrija nas ipak u 7,50 sigurno i točno dovodi na mjesto velikog zbivanja – TRADICIONALNU BICIKLIJADU GRADA GOSPIĆA, u organizaciji Gospićkog športskog saveza. Pozamašno društvo oko 100 sudionika, okupilo se na centralnom gradskom trgu pokraj fontane. Prijave su već u tijeku, a pokraj stola dva crvena MTB bicikla čekaju sretne prvake u muškoj i ženskoj kategoriji. Kotizacija punih nula kuna, a uz broj majica i JANA kao zahvala na odaziv.
Start je počeo nešto iz 9 sati, najprije mladi, a par minuta iza i mi ostali. Vrijeme savršeno za vožnju. Oduševljeni atmosferom krenusmo put Perušića gdje skrećemo lijevo prema Kaluđerovcu u susret kiši koja se od par kapi pretvorila u pravi pljusak praćen grmljavinom i olujnim vjetrom. Vjetar se nakon 5-6 km smirio, a kiša nije prestala do samog cilja. Osjećaj divan, kontakt sa kišom, mokra odjeća koju dodatno kvase kapi koje pršte sa kotača. Predivni oblaci, munje, ljudi koji se skrivaju ispod nadstrešnica, zvuci vjetra…. Ponoviti tako nešto? Zašto ne. Mogu reći da bi danas kabanica bila samo smetnja.
Barkanovci Andrija i Robi stižu 4. i 6. na cilj u 55-toj minuti, a sustiže ih Jojo, dok moja malenkost stiže za sat i 18 min. Junak junior Florijan imao je peh jer je na gotovo pola odvožene rute ostao bez prednje gume pa je pomoć potražio vraćajući se natrag do prvog prihvatnog vozila. Organizator je uz bogate nagrade skromno dočekao ostale sudionike, ali ta skromnost odisala je jednom posebno ugodnom atmosferom jer se svaki sudionik osjetio dobrodošao. Svaki se sudionik rado odazvao pozivu, ali je i Gospić napustio punog srca sa željom da se ponovno vrate. Staza je pomno odabrana, označena i nije se imalo osjećaj da smo uz onakve uvjete na momenat napušteni, jer smo svi u cilj ušli bez problema.
Opatijci rado hrle u Gacku i Liku, a povratak odgađaju maksimalno pa smo tako i danas zbog radnih obaveza ipak popili kavu sa klubskim kolegama te neizostavnim sudionicima Ličkih biciklijada obitelji Vrban, a nismo mogli zaobići niti kavu sa našom super tajnicom Irenom.
Još jedan pozdrav i sve čestitke, bez primjedbi organizatoru i poruka da stižemo i iduće godine.
Andrej, Robi i Vlado 

Komentiraj