BARKANOVCI NA RAVNOGORSKOJ BICIKLIJADI

Posted: 6. srpnja 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
04.07.2009.
 

Uputila se Opatijska trojka na biklijadu u Ravnu Goru. Vrijeme – savršeno za vožnju u odnosu na opatijsku sparinu. Doček na centralnom trgu, uz zvuke "Berenika" obećava dobru zabavu, a na startu u 15 sati svega tridesetak biciklista. Babaroge iz Ogulina u svojim prepoznatljivim majicama, zažutili su ravnogorske kafiće, kojima su se pridružili i Barkanovci. Bilo je tu i rekreativaca iz Rijeke, Istre Delnica i mjesnog stanovništva.

 

 

Ponuđene su nam tri staze od kojih Šumski san 13 km, zatim Zelena avantura 30 km te Ravnogorski raj 53 km. Mi smo došli ciljano na Ravnogorski raj 53 km i među prisutnima smo tražili kompiće za zajedničku vožnju. Babaroge su bile kategorične te su ostali zajedno sa većinom na srednjoj stazi, 33 km. Dva su nam se mladića ipak pridružili – Zrinko iz BK BABAROGE te Hrvoje koji je došao biciklom iz Delnica.

 

Početak staze do točke 36 vozili smo svi zajedno gdje nas je već nakon 6 km dočekala štrudla od borovnica i voda. Kako je pred nama još punih 45 km naša petorka nastavlja dalje. Nažalost vođa puta nas je umjesto na točku 37 uputio u sasvim drugom smjeru na točku 81. Tu se naša grupa raspala, ja sam se vratio na regularnu rutu, dok su ostali lutali dok se nisu vratili na pravi put.

 

Umjesto zacrtanih 53 km odvozili smo 47. Staza je doista nazvana pravim imenom – Ravnogorski raj. Bilo je tu ozbiljnih uspona, spustova po dubokom blatu, sunčanih livada, a na nekim dionicama pratila nas je dva puta petnaestminutna kiša te majka medvjedica sa djecom i dvije košute. Staze su doista izazov za avanturiste.

 

Kiša je dolazila u pravom trenutku nakon zahtjevnih uspona, kad smo ostali bez vode jer na putu od 6.  do 47. km nije bilo niti jednog osvježavajućeg punkta, zbog čega smo i skratili stazu. Jedan bidon vode premalo je za takav put. Atmosfera na  cilju nije odisala biciklističkim ozračjem, tako da se društvo nakon pojedenog gulaša, kojeg smo platili 70 kn, jednostavno razišlo, a zabava je počela u kasne sate za mjesno stanovništvo, naravno bez biciklista.

 

Barkanovci i Babaroge su razmijenili iskustva sa matičnih biciklijada te dogovorili moguće zajedničko druženje u Ogulinu na njihovoj stazi. Ovim putem ih još jednom pozdravljamo i zahvaljujemo na lijepom druženju.

 

Unatoč nedostacima, zahvaljujemo se organizatorima, s porukom da iskoriste jedno od najljepših područja za bicikliranje i da unesu više elemenata po čemu će zainteresirati bicikliste da se vrate na  njihove prekrasne staze.

 

Andrej, Robi i Vlado

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s