BARKANIJADA – PO TREĆI PUT ZAJEDNO

Posted: 29. lipnja 2009. in 3. MEMORIJALNA BARKANOVA BICIKLIJADA

piše:  Vlado Florijan

 

Zadnjih dana često smo pogledavali u nebo, a ekipa iz Opatije i prema Velebitu, no konačna odluka je donesena. Ide se.

 

Oko 9,00 sati na startu u Opatiji počelo je okupljanje biciklista (sedamdesetak) koji su krenuli na dvodnevnu rekreativnu biciklijadu LUJZIJANOM do Karlovca, dugu 128 km. Divan sunčan dan koji se na samom startu u 11 h pretvorio u kišni ne baš ugodan za bicikliranje. Uz svu kišu i loše vrijeme bili smo ponosni da se na trnutak i u našem gradu okupio toliki broj biciklista među njima i ekipa BBK-T-REX-MTB Karlovac koje je predvodio naš prijatelj Miro Švinger. Nakon kraćeg druženja kolege su se pridružile startu.

 

Iako nas niti u jednom trenutku nije pokolebalo loše vrijeme, bicikli i oprema su već u rano jutro bili na svojim nosačima i točno u 13 h sjedamo u auto i pravac Otočac. Dosadna kiša nije nam uspjela pokvariti raspoloženje, jer smo još uvjek zbrajali dojmove sa Zavižana i naravno Senja. Kreće se u nove pobjede, a pobjede nisu samo prvo mjesto. Trebalo je savladati nekoliko prepreka do samog cilja, a to je zastoj u prometu kroz Rijeku i vožnja od jednog sata. Trebalo je pobjediti kišu, a na ulasku u Otočac trebalo je pobjediti-utažiti glad i žeđ. Iako se iz sunčanog Novog Vinodola još uvjek od magle ne vidi Velebit nismo više razmišljali o kiši već o našim prijateljima koje ćemo susresti na ovoj već nadaleko poznatoj i uvažavanoj biciklijadi.

 

 

 

U Otočac se ne dolazi više kao u nepoznato. Uz bicikliste amatere i rekreativce Barkanijadu su prepoznali i rado je pohode biciklisti iz eminentnih klubova kao što su BK-Crikvenica pa čestitamo Marku Jerkoviću na osvojenom prvom mjestu, čestitke drugoplasiranom Patriku Krpanu, članu BBK-Kvarner, kao i trećeplasiranom Marinu Pejdo iz BK_Zadar. Sudjelovali su tu i članovi BK-Istrabike, naši stari poznanici i prijatelji iz DŠR-Pliva, BK-Buzet, BBK-Babaroge, domaćini i nama uvjek dragi i dobrodošli susjedi BBK-Senj.

 

Čestitke najuspješnijim ženama, prva Sanja Prekupec, druga Nera Zalokar i treća Mia Bilović, sada možemo sa sigurnošću reći da su sve tri članice BK Barkan.

 

Trebalo je i ovu sada već cijenjenu stazu pobjediti. A svi koji su je odvozili su pobjednici. Nova, vrlo zanimljivo koncipirana staza, koja se sastoji od ozbiljnih pa sve do lights elemenata, unijela je među sudionike žestoke, ali pozitivne rasprave, što i je bit druženja, nakon odvožene rute.

 

 

 

Organizacija biciklijade profesionalno odrađena. Signalizacija i osiguranje na terenu odlično obavljeni, pratnja i sigurnost, a pokazalo se da je i hitna pomoć, u trenutku kad je zatrebala jednom sudioniku, bila  na visini zadatka. Što reći o relaksaciji, hrana, piće, kupanje nakon super lokvica, party, čista petica. Druženje je bilo u pravom sportskom duhu.

 

Pozdrav iz Opatije i još jedno veliko hvala na divno provedenim trenucima u Vašem Gradu.

 

 


IZ MEDIJA:

 

Članak objavljen u NOVOM LISTU 29.06.2009.

 

 

Članak objavljen u SPORTSKIM NOVOSTIMA 30.06.2009.

 


Objavljeno na portalu WWW.SLOBODNALIKA.COM:

http://www.slobodnalika.com/novosti/3127_Zbog+Barkanove+biciklijade+voznja+biciklima+u+Gackoj+dolini+je+u+modi.html

 

Zbog Barkanove biciklijade vožnja biciklima u Gackoj dolini je u modi

28.06.2009 09:04:57

 

Bicikl je jučer poslije podne doživio veliku promociju u Gackoj dolini pa sigurno ulazi u turističku promociju prelijepe doline. U sklopu Dana Gacke održana je u Otočcu 3. Barkanova memorijalna biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba Barkan Otočac, a pod pokroviteljstvom Grada Otočca.

 

U natjecateljskom dijelu dužom Barkanovom stazom od 33,5 kilometra uz Gacku sudjelovalo je 78 natjecatelja, od toga 6 žena, dok je rekreacijsku stazu od 13 kilometara odvozilo 56 biciklista. Sudionici su došli iz cijele Hrvatske, a najuspješniji su bili:

MUŠKARCI

1. mjesto – Marko Jerković (BK Crikvenica)

2. mjesto – Patrik Krpan (BK Kvarner)

3. mjesto – Marin Pejdo (BK Zadar)

4. mjesto – Marko Marčelja (BK Crikvenica)

ŽENE

1. mjesto – Sanja Prekupec (iz Bjelovara)

2. mjesto – Nera Zalokar (iz Rijeke)

3. mjesto – Mia Bilović (BK Barkan Otočac)

4. mjesto – Ivana Dujmović (BK Barkan Otočac)

 

Najmlađi sudionik je 7-godišnji Silvio Pavičić iz Otočca, a najstariji Vlado Florijan iz Opatije, ujedno član otočkog kluba Barkan. Nagrade i statue-bicikle najboljima uručili su zajedno predsjednik kluba Marijan Marić, tajnica Irena Banić i otočki gradonačelnik Mario Barković, koji se i ovoga puta iskazao – sudjelovanjem u biciklijadi. Nije mu bio nikakav problem sjesti za bicikl, zajedno s drugim biciklistima proći rekreativnu stazu i nastaviti ugodno druženje u gradskom parku.

 

Piše: Manja Kostelac Gomerčić

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s