USPON NA ZAVIŽAN 2009

Posted: 22. lipnja 2009. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
21.06.2009.
 
 

START SENJ – ukupno sudjelovalo 148 biciklista (M/141 i Ž/7):

23. Robert Mulvaj / 2:51

29. Damir Cvitković / 2:59

119. Goran Bukovac / 4:34

 

START OLTARI – ukupno sudjelovalo 68 biciklista (M/54 i Ž/14):

(M)

1. Hrvoje Mudrovčić / 0:52

3. Tomislav Strelec  / 1:00

4. Florijan Žegarac / 1:00

5. David Miškulin / 1:00

6. Josip Kraljić / 1:03

15. Darko Ružić / 1:13

23. Josip Šprajc / 1:22 

25. Vladimir Florijan / 1:24

36. Božidar Cvjetičanin / 1:35

 

(Ž)

5. Irena Banić / 1:30

6. Ivana Dujmović / 1:41

 

OSVRT NA ZAVIŽAN IZ PERA VLADE FLORIJANA

 

Kako smo i obećali, ove je godine Barkanovac preuzeo vodstvo na startu Oltari, pa je tako Hrvoje, uz naše (Barkanovo), sad već tradicionalno treće mjesto popunio prvo. Sve čestitke Hrvoju i Tomislavu (treći), a čestitamo i našem prijatelju Rošku na osvojenom drugom mjestu, rezultatu koji je također vrijedan divljenja i poštovanja. Posebno smo ponosni na naše najmlađe predstavnike, četrnaestogodišnjake Fonu i Davida, koji su osvojivši 4. i 5. mjesto iza sebe od Oltara ostavili mnoge i iskusnije bicikliste.

 

Unatoč lošem vremenu opatijska ekipa se odlučila u pohod na Zavižan 2009. Robi se pridružio Damiru i Goranu u Senju, a Vlado većini ekipe Barkanovaca u Oltarima.

U Senju burno, ali sunčano i toplo. Vrh Zavižana nestao u oblacima. Nagađamo, bura je, možda hladno, ali bez kiše. Cesta od Senja do Sv. Magdalene je zatvorena za motocikliste i kamp kućice dok je cesta lijevo prema Rončević Dolcu za bicikliste otvorena.

 

Oko 150 sudionika startalo je točno u 10 sati, na vrlo zahtjevnoj stazi dužine 38 km, od nula do 1596 m/n/m. Dok se na drugom startu Oltari na 920 m startalo točno u 10,30. Dodatnu dinamiku i težinu utrci, naročito u prvom dijelu od Senja do Oltara, daje orkanska bura, a u završnom dijeli bura u “dogovoru” sakišom htjela je iz biciklista izvući maksimum, što se i vidjelo na licima svih sudionika.

Robi i Damir su završili utrku na solidnom 23. odnosno 30. mjestu, dok ih je Goran također uspješno sustizao.

Barkanovci njih 14 zasjali su cijelom stazom.

 

Andrejev logistički angažman se i ovaj put pokazao vrlo dobar, jer je uveliko olakšao povratak do Senja. Na cilju nas je dočekao s toplpm odjećom, fotoaparatom i toplim autom.

 

Utrka Zavižan 2009, super utrka. Sretni su Senjani što imaju Zavižan i takvu stazu smještenu na tako atraktivnoj poziciji. Prepoznali su Zavižan mnogi i zavoljeli ga mnogi i Hrvati i stranci. Obično kad se završi neko natjecanje, tada se mora pohvaliti organizatore. Ovaj put ne hvalim što moram, već su se Senjani pokazali stvarno kao pravi domaćini. Koliko je potrebno rada, truda, energije i ljubavi, novca i sponzora za organizirati ovakvo mtb natjecanje, a sve zbog ČISTOG GUŠTA. Zajedništvo Senjana u organizaciji tog natjecanja trebalo je doživjeti i diviti im se u svakom trenutku jer sve je izgledalo tako skladno. Hvala Senjanima, a start iz Senja pokazao se čisti pogodak…

 

Pozdrav iz Opatije,

Barkanovac Vladimir Florijan

Opatija, 22.06.2009.


 

 

Kako je zapravo bilo na Zavižanu 2009 najbolje pokazuje tristotinjak fotografija u našem fotoalbumu USPON NA ZAVIŽAN 2009. 

 


 

Članak objavljen na portalu WWW.NOVILIST.HR 

http://www.novilist.hr/Vijesti/Kronike/Lika-Senj/na-dva-kotaca-do-1594-metara-vis.aspx

 

Datum objave: 22.6.2009 u 20:12h

Sedmi amaterski biciklistički uspon na Zavižan

Na dva kotača do 1594 metara visine

Sudjelovalo je čak 220 biciklista svih dobi pristiglih iz Umaga, Poreča, Rijeke, Pazina, Buja, Otočca, Pule, Bjelovara, Velike Gorice, Čakovca, Varaždina i niza drugih mjesta

 

SENJ – Senjska amaterska biciklijada »Uspon na Zavižan« definitivno je u biciklističkim krugovima diljem Hrvatske prepoznata kao iznimna sportsko-rekreativna manifestacija, a na dobrom je putu da se profilira u novi prepoznatljivi senjski turistički brend. To je potvrdila 7. po redu biciklijada koju su u nedjelju više nego uspješno organizirali Brdski biciklistički klub Senj, Turistička zajednica grada Senja, JU Nacionalni park Sjeverni Velebit i JU Park prirode Velebit na kojoj je sudjelovalo čak 220 biciklista svih dobi pristiglih iz Umaga, Poreča, Rijeke, Pazina, Buja, Otočca, Pule, Bjelovara, Velike Gorice, Čakovca, Varaždina i još niza drugih mjesta što je ujedno i najveći broj biciklista do sada, a vozili su zahtjevan i izazovan uspon od mora do Zavižana u srcu Velebita na 1594 metara visine.

I ove godine sudionicima su ponuđena dva starta koja su birali ovisno o tjelesnoj kondiciji. Start broj 1. je umjesto u Svetom Jurju, gdje je bio proteklih godina, po prvi put bio u centru Senja odakle je staza do Zavižana bila duga 38 kilometara.

Vožnja na minus dva

Za tu se stazu odlučila većina, 151 sudionik kojima je znak za početak utrke dao senjski gradonačelnik Darko Nekić. Drugi start bio je na Oltarima na 934 metara nadmorske visine udaljenom od Zavižana oko 16 kilometara. Osim zahtjevne staze koja ima veliki uspon bicikliste je nakon što su ušli u unutrašnjost pratila kiša, magla i hladnoća koja je na Zavižanu bila čak minus dva stupnja, ali je većina njih hrabro nastavila do cilja. Od biciklista startalih u Senju kod muškaraca najbrži je bio Antun Smolica iz Umaga s vremenom 2 sata i dvadeset minuta, drugi je bio Dalibor Babić iz Poreča, a treći Krešimir Franić iz Rijeke. Kod žena startalih iz Senja najbrža je bila Antonela Ferenčić iz Pazina s vremenom 3 sata i devet minuta, iza nje u cilj je ušla Elen Štrpin iz Buja, a treća je bila Ana Badrić iz Zagreba.

U startu s Oltara, s kojeg je startalo 69 biciklista najbrži je bio Hrvoje Mudrovčić iz Otočca koji je stazu prešao za 52 minute, drugi je bio Milan Vrban iz Svetog Jurja, a treći Tomislav Strelec iz Zagreba.

Pehari i nagrade

Kod žena najbrža je bila Svetlana Barač iz Pule s vremenom sat i 18 minuta, druga je bila Andrea Todorić iz Velike Gorice, a treća Sanja Prekupec iz Bjelovara.

Svečano proglašenje pobjednika uslijedilo je predvečer na senjskom Trgu mala Placa gdje su sudionici zajedničko druženje nastavili uz jelo, piće i pjesmu senjskog Mandolinskog sastava »Pod Nehajem«, a osim medalja, pehara i novčanih nagrada najuspješnijima, koje je uz čestitke uručio gradonačelnik Senja, organizatori su pripremili i nagrade najstarijem sudioniku Joszefu Tombi (1942. godište) i najmlađoj sudionici Luciji Meštrić rođenoj 2002. godine, a kako na svečanosti nisu bili nazočni nagrade su dobili drugi najstariji sudionik Rajko Malojčić (1944. godište) i drugi najmlađi biciklist Silvio Rukavina iz Senja rođen 1998. g.

Dorotea PRPIĆ

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s