POZDRAVOM ISTRI…

Posted: 8. svibnja 2009. in KLUBSKE AKTIVNOSTI
…BARKANOVCI ODVOZILI TREĆI KRUG U ČAST NAŠOJ PLANETI ZEMLJI
 

Iako smo svakodnevno na cesti i stazama, danas smo odvozili do istarske termoelektrane u Plominu. Pošli smo do M.Drage, ja  desno na uspon put Mošćenica i Sv.Jelene podno Učke, gdje sam snimio divlja odlagališta raznog otpada, dok su Robi i Andrej vozili magistralom.

 

Zašto čovjek takva odlagališta čini na najljepšim pozicijama i zašto ih čovjek uopće ne vidi? Grade Istrani na sve strane. Obnavljaju se i proširuju ceste, što nas jako veseli jer je ta dionica do Labina bila u jako lošem stanju. Dosta je prometna, a  biciklisti ju jako vole, što naši, a što Istrani pa i Slovenci rado tu voze. Samo se nadamo da Istrani neće više dozvoliti gradnju ovakvih čudesa u svom okruženju.

 

Možemo se mi izvinjavati Učki i ostalim planinama, potocima, otocima, zaljevima i cijeloj našoj planeti, ali ništa od izvinjenja i oprosta dok čovjek ne progleda i dok ne vidi ljepotu prirode te počne razmišljati da na drugačiji način koristi njena bogatstva.

 

 

 

Na povratku do Brseča smo vozili zajedno, a potom se dvojac – Robi i Andrej – uspinju lijevo prema Sv.Jeleni pa spustom na Mošćenice dok sam ja nastavio magistralom. Nakon odvoženih 71 km, u Mošćeničkoj Dragi smo se ponovno susreli i pogostili obilnim količinama  sladoleda, uživali na suncu promatrajući odvažne polaznike škole ronjenja koji su izvodili kondicione vježbe na moru. Robi je standardno ostao u Ičićima, Andrej produžio na Volosko, a ja sam iako umoran rado zastao na Slatini i odslušao par skladbi koje su izvodili strani muzičari na duhačkim instrumentima.

 

Što dalje?  Dolaze nam naše dvije najvažnije biciklijade, Zavižan i 3. Barkanijada. Obzirom na broj PREKO STO članova, uvjereni smo da će ove godine Barkanovac biti broj jedan barem sa starta  Oltari, a na 3.Memorijalnoj sigurno broj jedan. Petak je za odmor, a od subote nastavljamo sa gotovo svakodnevnim vožnjama.

 

Pozdrav sa Liburnije, opatijski Barkanovci

Opatija, 07.05.2009. g.

 

 
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s