OPATIJSKI SE BARKANOVCI POKLONILI UČKI (1400)

Posted: 26. travnja 2009. in KLUBSKE AKTIVNOSTI
POVODOM DANA PLANETE ZEMLJE
22.04.2009.
 
Dan planeta Zemlje, trebao bi se zvati barem Mjesec planeta Zemlje, jer je nemoguće u jednom danu obaviti sve aktivnosti vezane uz teme zdrav život, sport i ekologiju. BK Barkan je u svom dvogodišnjem postojanju pokazao koliko se puno može učiniti za dobrobit Zemlje i čovjeka.
I mi smo se danas uputili na našu ljepoticu Učku te smo joj se poklonili na njenoj 1333 m visokoj koti i ujedno izvinili za "remek-djelo" radar koji "promatra u dalj" svega 460 km, a kojeg je čovjek tako nemilosrdno ugradio i devastirao njen najljepši vidikovac.
 
 
 
Zatim smo se uputili do vrha-kule na točno 1400 m. Dozvolio je čovjek da od podnožja pa sve do vrha prođe cesta kojom se vlasnici limenih ljubimaca, kamiona i motociklista naprosto utrkuju kako bi došli do vrha i u trenu se vratili u podnožje. Žalosno je da su ta vozila uglavnom naših reg. oznaka. Kako smo turistički kraj, raduje činjenica da se svakim danom sve više građana uspinje do vrha pješice ili na biciklu, ali većinu među nama opet čine stranci. Tako smo danas susreli oko stotinu biciklista te odslušali i odpozdravili mnoge na talijanskom, njemačkom, slovenskom i onom svima razumljivom  BAJ, HAJ, ĆAO
 

Nakon otoka Cresa, naše gorde Učke odvozit ćemo biciklom i pozdraviti Istru, kako bi zaokružili aktivnosti u povodu Dana planeta Zemlje.
 
 
Andrej i Vlado odvozili 53,92 km, 3,51 h.
Pozdrav s Učke

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s