OD KANTRIDE DO ŠENGENSKE GRANICE

Posted: 28. veljače 2009. in KLUBSKE AKTIVNOSTI

Opatija-Rijeka-Šengen, SLO – Matulji-Opatija

25. i 27.02.2009. g. vožena je ista ruta

 

Srijeda 25.02.09.g. dan savršen za vožnju, naravno biciklom, krećem put Rijeke. Obišao sam novi bazen te bacio oko na stadion Kantrida, a ono NK "Rijeka" izašla na travnjak. Milina, pravo proljeće.

 

Andrej zove, išao bi i on, ali prema Rupi i Sloveniji u brdo. Okrećem svoj Corratec i pravac Matulji. Tu se pridružujem Andreju i nastavljamo prema Sloveniji. Zovemo Robija, a on tuguje, mora pilit drva. Duga je ova zima, nikako da prođe.

 

 

Prevrtljivi Kvarner namamio nas je upravo do samog Šengena u Rupu, a tamo magla. Nema više proljeća. Oko 17 sati naglo zahladi, iako nama ni to ne smeta. Bilo je kasno za prijelaz granice mada imamo u planu posjetiti Slovence u Ilirskoj Bistrici, jer i oni se rado upuštaju s ove strane Šengena i gotovo svakodnevno spuštaju sve do Opatije i Istre.

 

Robi je bio toliko tužan da smo 27.02.2009. ponovili istu rutu. Pobjegli smo iz sunčane Opatije +16 i ostavili terase hotela prepune estrade, koji su naprosto okupirali Opatiju ovih dana te čekaju uspon na Dori dok smo se mi borili usponom prema Rupi.

 

 

I danas smo došli do Šengena, ali dečki nisu htjeli u Evropu već nas je Andrej, željan vožnje,  usmjerio prema Lipi, Škalnici, Klani, Brezi, Ružićima i inim Riječkim zaseocima i ponovno u Matulje. To je destinacija koje obiluju ljepotom planina i mediterana. Dok smo palili svjetla na biciklima kako bi sigurnije stigli do Opatije, a Robi do Ičića, susreli smo skupinu cestara kako se vraćaju u I.Bistricu. Gotov dan, spušta se noć, a i mi se spuštamo u opatijsku vrevu. Pozdravljamo se i svako u svoj pravac odlazimo smrznuti, ali zadovoljni.

U dva dana dvije prekrasne vožnje po 61 + 51 km ukupno 112 km, a visina oko 500-700 m.

U mjesecu veljači, opatijski Barkanovci izpedalirali su 400 km.

 

Pozdrav, opatijski Barkanovci

Robi, Andrej i Vlado

 

Opatija, 27.02.2009. 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s