BICIKLOM DO ZDRAVLJA – LIBURNIJOM

Posted: 13. siječnja 2009. in KLUBSKE AKTIVNOSTI

20.12.2008

Iako nam je dugotrajna kiša htjela zatvoriti sezonu bicikliranja, to nas svakako nije natjeralo da doslovno zaboravimo bicikle do tamo negdje ranog proljeća. Kako smo najavili na našoj 1. Opatijskoj Barkanijadi da će se sljedeće vožnje voziti pod nazivom BICIKLOM DO ZDRAVLJA, mi smo se toga doslovce i pridržavali i vozili smo sve do zadnjih kiša. No nažalost vozili smo svako u svoje vrijeme obzirom na radne obaveze. Bude tu tridesetak biciklista koji kimnu glavom ili mahnu rukom, ali svako vozi svoju rutu.

 

Robi

 

Barkanovci voze svoju, vrlo zanimljivu, rutu dugu 50-tak km. Odlična vožnja započinje u Opatiji na Slatini te kreće put Ičića, Ike, Lovrana, Medveje, Mošćeničke Drage pa do Brseča, a na kojoj se, ritmički zanimljivoj i ne tako zahtjevnoj ruti, izmjenjuju usponi i spustovi. Ako je vožnja ona rutinska svakodnevna tada se vraćamo istim putem, a ako se adrenalin pojača do Brseča tada se skreće desno put brda, prema Svetoj Jeleni. Nakon 7 km uspona dostiže se visina od cca 400 mnm, iza čega dobivaš super spust preko Moščenica do Mošćeničke Drage i očaravajuću ljepotu pogleda od Platka preko Velebita pa sve do Krka i Cresa. Ako je vrijeme kao danas, tada se voziš iz inata usprkos temperaturi koja ne prelazi 2-4 stupnja gospodina Celziusa, samo da nema kiše i snijega. Ni bura nas ne voli.

 

Andrej

 

Konačno smo uspjeli našu ekipu uvećati za 50%, jer nam se pridružio Andrej, pa se vikendom družimo kao ekipa. Robi je danas, nakon odvoženih 50 km,  svratio sa svojim AUTHOROM na kavu u "ARANEU", kad eto stiže i Andrej na svom TREKu. Što sam drugo mogao nego se odazvati pozivu i priključiti sa svojim CORRATECOM. Iako nisam planirao današnju vožnju pridružio sam im se da konačno obavimo FOTO SESSION u dresu BK BARKAN.

 

Vlado

 

Naravno, obzirom na "lijepo" vrijeme odvozili smo rutinsku stazu do Brseča. Robi nas je nakon odvožene stotke ostavio u Ičićima, a Andrej je ostavivši mene na Slatini nastavio rat sa nervoznim vozačima put Voloskog. Uglavnom uvijek zadovoljni nakon uspješne vožnje dogovorili smo svakodnevnu vožnju do kraja godine odnosno dok nas ne rastjera kiša.

 

Bez obzira na doba godine ne pada nam na pamet da prekidamo sezonu bicikliranja. Želimo da i Vi bar na trenutak uživate u fotkama naše Liburnije, dok se družite u zagrijanim dvoranama. Mi također guštamo gledajući vaše fotke te se divimo Vašoj svestranosti.

 

Dogovorili  smo  za promjenu  odvoziti  uspon na Učku barem do Poklona (922 mnm) do kud je očišćena cesta, jer dalje pa do vrha cesta nije prohodna. 

 

Opatija, 20.12.2008

Pozdravi sa Liburnije

Robi, Andrej i Vlado

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s