BICIKLOM DO ZDRAVLJA – DOTAKNI SNIJEG NA VRHOVIMA UČKE

Posted: 13. siječnja 2009. in KLUBSKE AKTIVNOSTI

10.01.2009.

Nastavljamo s vožnjom i u prvim danima 2009. g. Ne baš svakodnevno kao ekipa, ali svaki dan netko od nas je na trasi. Kao ekipa dogovorili smo pohod na Učku u subotu 10.01.2009. g., da razbijemo monotoniju koja se uvukla u nas, a i da prkosimo vjetru koji nas uvijek čeka i nemilosrdno šiba u predjelu Brseča. Učka je ipak mirnija iako i ona ima prevrtljivu ćud. No njeno raspoloženje moguće je predvidjeti samo jednim pogledom sa Slatine na njen vrh.

 

Vlado

 

Došao je i taj dan ,ali razočarani nedolaskom 33,3% ekipe. Naime, Robi je odustao od uspona na Učku jer su radni kolege bili neumoljivi. Andrej je također "bacao oko" na vrhove Učke te zakolutao očima i glavom, malo promrmljao da zima, da Učka, da -5… To je bez pogovora značilo zaobiđimo Učku pa standardno do Brseča, jer je divan sunčan i miran dan. Nije mi pravo obzirom da sam prošle nedjelje 04.01.2009. odvozio bez problema uspon do Veprinca (550 mnm) i još samo 400 i eto nas na Poklonu.

 

Krenusmo lagano put Ičića, Ike, Lovrana… U Moščeničkoj Dragi ugodnog iznenađenja. Tridesetak bikera-cestara iz BK KVARNER, projurili su pokraj nas u pravcu Opatije. Ipak sam uspio nekolicinu fotkati. Malo smo se osvježili i nastavili put Brseča. Stvarno lijep i sunčan dan, hladan, ali bez vjetra. Provjeravam usput kondiciju svoju, pa Andreja ispipavam jel’ zima,  jel’ vruće, može li se i utvrdismo, pa naravno da se može bez obzira što je i ovdje oko nule. Stigli smo u Brseč. Par fotki, jedna banana i dogovaramo nastavak vožnje u pravcu Labina. Pred Plominom zastoj. Čekali smo utovar kamiona, a Andrej prognozira dolazak bure. Dolaskom u Plomin, nagovaram ga na još malo, samo malo 10 km do Vozilića, ali Andrej je bio kategoričan. On je za povratak. Drago mi je da smo ipak došli do Plomina jer s povratkom je đir 75 km.

 

Andrej

 

Bura je uzela svoj maksimum, al imamo sreću da sada puše u leđa, a od Brseča nas čeka borba prsa u prsa. Kod Brseča nije samo bura promijenila smjer, nestalo je sunce pa  vožnja više nije ugoda već nešto drugo. Iako je temperatura pala za sigurno 2-3 stupnja, obrazi crveni, a ruke modre, ne mogu upotrijebiti negativnu riječ, jer ipak adrenalin pretvara našu vožnju u super pothvat. Nije mi žao što smo propustili Učku, iako dolaskom u Ičiće vidimo da je još uvijek obasjana suncem. Pozdravljamo je s poštovanjem, a ona nam daje do znanja da ćemo pohrliti u njena njedra već u subotu. I Robi će biti slobodan.

 

Sve u svemu Barkanovci su ovom vožnjom – BICIKLOM DO ZDRAVLJA, uspješno povezali dvije županije,  Primorsko-goransku i Istarsku.

 

Pozdrav, Andrej i Vlado

Opatija, 10.01.2009. g.

 

Oglasi
Komentari
  1. nikolina kaže:

    PA JA IMAM VELIKI KOMENTAR!!!! MISLIM DA MOJ DRAGI MUŽ ANDREJ JAKO LIJEPO IZGLEDA NA FOTKAMA A ISTO TAKO MI JE JAKO DRAGO DA SE BAVI BICIKLIZMOM JER JAKO DOBRO UTJEČE NA NJEGA TO VRIJEME PROVEDENO NA BICIKLI ….POZDRAV TVOJA ŽENA!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s