MISIJA – BARKANOVA STAZA

Posted: 8. listopada 2008. in BIKE STAZE
08.10.2008._POSTAVLJENA SIGNALIZACIJA
 
Barkanovci označili ‘Barkanovu stazu’ – biciklističku rutu koja prati tok rijeke Gacke, vežući na sebe najzanimljivije lokalitete i atrakcije koje se nalaze u neposrednoj blizini rijeke.
 
Dvije uspješno organizirane memorijalne Barkanove biciklijade (2007. i 2008. g.), revijalne biciklističke utrke dolinom Gacke, bile su dodatni motiv da se Barkanovci upuste u nešto širi projekt. Barkanova staza postala je tako ishodište puta krša / gačanskog puta, a u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Otočca realizirana je jedna od aktivnosti tog projekta, signalizacija Barkanove staze. ‘Triput mjeri jednom sijeci’ pravilo je koje smo poštivali, nekoliko puta GPSom snimili 42,6 km dugu stazu, napravili roadbook i visinski presjek, zajednički osmislili vizualni izgled oznake te iste dobro uskladili s pripremljenim podlogama. I konačno, zahvaljujući Turističkoj zajednici Grada Otočca koja je isfinancirala izradu ukupno 40 oznaka i Kamenu Sirač / Ličkoj tvornici vapna koja je donirala potreban građevinski materijal, Barkanovci su se u velikom broju uključili u akciju i vrlo uspješno odradili posao na terenu.  
 

postavljanje oznaka
 
 
Oznake su smeđe boje (podloga) sa sadržajem u bijeloj boji, što je usklađeno s izgledom turističke smeđe signalizacije. Uz naziv – BARKANOVA STAZA naznačena je oznaka kilometra na kojemu se biciklist trenutno nalazi, strelica koja pokazuje smjer kretanja i naravno stilizirani lik bicikliste iz našeg loga.
 
MISIJA_BARKANOVA STAZA 006 
 
I naravno … uspješno završenu misiju na Barkanovoj stazi završili smo druženjem uz fine gušte i mali turnir u odbojci po sistemu "tko izgubi plaća cugu". Domaćini su nam bili Dijana i Ivan Odorčić, vlasnici apartmana Mistral, odakle puca prekrasan pogled na Gacku i Barkanovu stazu.
 
 fini gušti nakon uspješne akcije
 
i malo odbojke (1)

 
Hvala svima koji su podržali ovu našu inicijativu i pomogli da konačno možemo pozvati sve koji uživaju u biciklizmu na vožnju Barkanovom stazom te na taj način doživjeti ovaj naš krški gačanski put.
 
 
 


 
NL14102008
 
Članak objavljen u Novom listu, 14.listopada 2008.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s