1. XC GABRIN MARATON

Posted: 8. listopada 2008. in UTRKE - gdje smo sudjelovali
05.10.2008. u organizaciji BBK „Orlov krug" održan je 1. Gabrin maraton. Članovi kluba, odabrali su maraton kao najtežu disiplinu i posvetili ga Gabrijelu Skočiću, svom članu i njegovim prijateljima vatrogascima DVD Vodice, koji su tragično poginuli gaseći požar na Kornatima prošle godine.

S obzirom na zahtjevnost staze, vozila su se dva maratona; duži od 40 km i manji dužine 27 km po vodičkim zaleđu. Iako je bilo važnije sudjelovati nego pobijediti, biciklisti su dali sve od sebe, pa je mali krug prvi završio Marin Pejdo iz BK „Zadar" za 1 sat i 18 minuta, a veliki Filip Srdarev, član „Orlovog kruga" za 1 sat i 37 minuta.

Sudjelovalo je 42 biciklista iz Crikvenice, Otočca, Zagreba, Zadra, Splita i Šibenika. Cilj je bio u Vatrogasnom domu DVD Vodice. Nagrade najuspješnijima uručili su roditelji poginulih vatrogasaca, a Filip je svoj pehar poklonio majci Gabrijela Skočića u znak sjećanja na prvi maraton posvećen Gabri koji će željom svih Orlića postati tradicionalan. Joško Latin, član BBK Orlov krug i ponajbolji Gabrin prijatelj maraton odvozio na Gabrinom biciklu.

 
Na poziv BBK "Orlov krug" odazvala su se i dvojica Barkanovaca – Hrvoje i Jojo, zajedno sa Milanom Vrbanom Roškom i Hrvojem Vukelićem iz BK Crikvenica, te su također ovu utrku posvetili Gabrijelu Skočiću i ostalim, tragično poginulim, hrabrim herojima vatrogascima. Vratili su se prepuni dojmova, jer bili su smješteni u kući roditelja pok. Gabrijela Skočića, vatrogasca kojem je i posvećen maraton. Jojo je vozio kraću stazu i završio na 13. mjestu, a Hrvoje je po povratku komentirao: "Ja sam probušio 3 zračnice tako da sam gurao zadnjih 6 km i došao zadnji na dužoj stazi, ali kad sam došao na cilj taman je završila ceremonija dodjele pehara i veli Jojo da je bolje da sam zakasnio na to jer je bilo poprilično dirljivo, predsjednik BBK Orlov krug je održao govor koji je svakog dirnuo, bili su tamo roditelji i obitelji svih Vodičkih poginulih vatrogasaca."
 
Jojo i Hrvoje
 
 
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s